Експертна рада Мінкультури рекомендувала демонтувати пам’ятники Щорсу та Ватутіну в Києві

15:14, 12 листопада 2022
Міністерству культури та КМДА рекомендують розпочати заходи з демонтажу та перенесення пам’ятника Ватутіну, зі збереженням його декору, до музейного простору.
Експертна рада Мінкультури рекомендувала демонтувати пам’ятники Щорсу та Ватутіну в Києві
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Експертна рада Міністерства культури та інформаційної політики з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму рекомендувала вилучити з публічного простору Києва пам’ятники Миколі Щорсу на бульварі Тараса Шевченка та Миколі Ватутіну в Маріїнському парку. Про це повідомляється на сайті відомства.

Зазначають, що 9 листопада відбулося засідання Експертної ради за участі запрошених представників Київської обласної військової адміністрації та Військової адміністрації Києва, присвячене подоланню наслідків русифікації та тоталітаризму у столиці.

За результатами обговорення членами Експертної ради були ухвалені такі рішення:

1. Підтримати пропозицію про вилучення з публічного простору пам’ятника Миколі Щорсу та перенесення його у визначене Київською міською державною адміністрацією місце;

2. Рекомендувати Міністерству культури та інформаційної політики та Київській міській державній адміністрації розпочати заходи з демонтажу та перенесення пам’ятника Миколі Ватутіну, зі збереженням його декору, до музейного простору;

3. Міністерству культури та інформаційної політики та Київській міській державній адміністрації утворити робочу групу із залученням фахівців та науковців для опрацювання питання ексгумації та подальшого перепоховання останків Миколи Ватутіна.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Телеграм зауважив, що сили оборони звільняють наші території від росіян, а МКІП працює над очищенням публічного простору від наслідків русифікації.

"Наші сили оборони звільняють наші території від росіян, а ми працюємо над очищенням публічного простору від наслідків русифікації. Як і обіцяв повертаюсь з конкретикою.

Експертна рада Міністерства культури та інформаційної політики з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму рекомендувала вилучити з публічного простору Києва пам’ятники Миколі Щорсу на бульварі Тараса Шевченка та Миколі Ватутіну у Маріїнському парку", - написав Ткаченко.

Нагадаємо, що у Києві знесли один із пам’ятників Пушкіну.

Також на станції метрополітену "Університет" працівники заховали встановлені тут у нішах бюсти російських діячів культури на науки.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду