За заволодіння понад 14 млн грн судитимуть колишніх посадовців Державної прикордонної служби та підрядника

13:33, 29 листопада 2022
Скеровано до суду справу стосовно колишніх першого заступника і начальника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби, а також керівника підприємства-підрядника.
За заволодіння понад 14 млн грн судитимуть колишніх посадовців Державної прикордонної служби та підрядника
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прокурор САП за матеріалами розслідування НАБУ скерував до ВАКС справу стосовно колишніх першого заступника і начальника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, а також керівника підприємства-підрядника, за обвинуваченням їх у заволодінні понад 14 млн грн під час будівництва будинків для Державної прикордонної служби України. Про це повідомляє пресслужба САП. 

Упродовж 2016-2017 років підрядник мав збудувати в Ужгороді 5 багатоквартирних будинків для співробітників прикордонної служби. Попри те що частина робіт не була виконана, а частина будівельних матеріалів взагалі не була використана, службовці ДПСУ підписали акти приймання виконаних будівельних робіт і безпідставно перерахували на рахунки підприємства понад 14 млн грн. У подальшому ці кошти співучасники злочину привласнили і розпорядились ними на власну користь.

Дії осіб САП та НАБУ кваліфікують за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України. За вчинене особам може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду