Кабмін запропонував Раді скасувати підсумкову атестацію у 2022/2023 навчальному році

15:05, 29 листопада 2022
Уряд пропонує скасувати ДПА 2023 року для випускників.
Кабмін запропонував Раді скасувати підсумкову атестацію у 2022/2023 навчальному році
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді Проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної компанії 2023 року» (реєстр. № 8️2️2️8️-1️). Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Законопроект має на меті організацію вступної кампанії 2023 року в особливому порядку, визначеному Міністерством освіти і науки України без дотримання вимог законів України «Про повну загальну середню освіту», «Про фахову передвищу освіту» та «Про вищу освіту».

Проектом пропонується доповнити закони України «Про повну загальну середню освіту», «Про фахову передвищу освіту» та «Про вищу освіту» положеннями:

  • про звільнення від проходження державної підсумкової атестації здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році;
  • про те, що прийом до закладів фахової передвищої освіти та вищої освіти на навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра, який здійснюється у 2022 році в особливому порядку, визначеному Міністерством освіти і науки України, без дотримання вимог зазначених законів, має бути продовжений на 2023 рік.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду