​Сприяла примусовій паспортизації та організації псевдореферендуму: судитимуть голову окупаційної адміністрації на Херсонщині

20:16, 10 січня 2023
38-річна обвинувачена перейшла на бік ворога та зайняла посаду так званої «голови військово-цивільної адміністрації Скадовської територіальної громади Скадовського району Херсонської області».
​Сприяла примусовій паспортизації та організації псевдореферендуму: судитимуть голову окупаційної адміністрації на Херсонщині
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прокурори Херсонської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Скадовського району за фактом колабораційної діяльності, повідомляє пресслужба прокуратури.

Слідством установлено, що у червні 2022 року 38-річна обвинувачена перейшла на бік ворога та зайняла посаду так званої "голови військово-цивільної адміністрації Скадовської територіальної громади Скадовського району Херсонської області". На псевдопосаді вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, а також доручення військового керівництва РФ, спрямовані на утвердження окупаційної влади.

Окрім того, обвинувачена брала участь у відкритті місцевого пункту отримання громадянства РФ, організації проведення псевдореферендуму щодо виходу області зі складу України та приєднання до територій РФ, масових заходах, організованих на підтримку держави-агресора.

Раніше ми писали, що на Миколаївщині викрили колаборанта, який передавав окупантам викрадене майно, возив продукти та транспортні запчастини.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва