Уряд розробляє стимули залучення приватного сектору у відновлення української економіки, — Денис Шмигаль

15:21, 18 січня 2023
На думку Прем’єр-міністра України, План відновлення країни завдяки участі у ньому міжнародних компаній матиме позитивний вплив на світову економіку.
Уряд розробляє стимули залучення приватного сектору у відновлення української економіки, — Денис Шмигаль
Джерело фото kmu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Програма післявоєнного відновлення України із залученням міжнародних технологічних проєктів матиме позивний вплив на світову економіку.

Про це сказав Прем’єр-міністра України Денис Шмигаль під час свого онлайн-виступу у межах Всесвітнього Економічного Форуму в Давосі.

За словами Прем’єр-міністра, український уряд разом із міжнародними партнерами та бізнесом вже розробили чернетку Плану відновлення України.

Денис Шмигаль каже, що План вже почали втілювати, не чекаючи завершення війни. У деокупованих відносно безпечних регіонах триває відновлення інфраструктури та житлового сектору.

На думку очільника Уряду, участь у проєктах відновлення України відкриває для приватних компаній можливості на сотні мільярдів доларів.

«Наша країна пропонує широке інвестиційне меню в різних галузях. Оборонна промисловість, аграрний сектор, ІТ, відновлювальна енергетика, видобуток та зберігання газу, ніаршоринг, видобуток та переробка титану та інших корисних копалин, розвиток логістики, будівництво. Це лише невелика кількість галузей, які стануть основою для економіки майбутнього в Україні», — каже Прем’єр-міністр.

Прем’єр-міністр зазначив, що уряд планує зміцнити державно-приватне партнерство. Зокрема, наразі розробляються стимули для приватного сектору, які б спонукали інвестувати в економіку України.  Як приклад, Денис Шмигаль згадав проєкт страхування воєнних ризиків.

Окремо Денис Шмигаль наголосив, що велика кількість проєктів із відновлення України дозволить залучити сотні міжнародних компанії, що у свою чергу позитивно позначиться на світовій економіці.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська