Борис Джонсон у Давосі закликав дати Україні танки: Фокусуйте увагу на Україні, а не на Путіні

10:46, 19 січня 2023
Експрем’єр Британії впевний, що Росія не наважиться на застосування ядерної зброї.
Борис Джонсон у Давосі закликав дати Україні танки: Фокусуйте увагу на Україні, а не на Путіні
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Боріс Джонсон під час Українського сніданку у на Міжнародному економічному форумі у Давосі закликав світову спільноту не акцентувати увагу на погрозах Путіна та надати Україні необхідне озброєння для звільнення країни від окупантів.

«Деякі люди говорять, що ми не маємо робити більше, не маємо провокувати Путіна. Однак ця людина веде війну проти цивільного населення. До того ж нам не потрібна ця торгівля, у якій Путін хоче представити своє ядерне протистояння між НАТО та Росією», - сказав Джонсон.

Він висловив певність, що Росія просто шантажує світ ядерною зброєю, але не піде на її застосування.

«Він не  буде використовувати ядерну зброю! Він фактично, як хлопець у Дікенса — хоче, щоб ми просто думали, що він це зробить, але він ніколи цього не зробить. Адже і Індія, і Китай, і інші від нього тоді відвернуться. І він це розуміє. І це лякає росіян, тому він цього не буде робити. Припиніть думати про діалог!», - наголосив британський політик.

Джонсон наголосив, що думати про обличчя Кремля на світовому політикумі не справа інших людей.

«Це не наша робота думати про Кремль! Не наша робота  в тому, щоб стати його політичними секретарями. Ми не повинні думати про його кар’єру, або хто буде його наступником», - підкреслив екс-глава уряду Британії.

Він підкреслив, що зараз світу слід зосередитись на допомозі Україні та «надати Володимиру Зеленському інструменти, які потрібні, щоб завершити цю роботу».

«Дайте їм танки! Дайте танки! Бо тут нічого ми не втрачаємо! І, найважливіше, ми продовжуємо недооцінювати і можливість, і бажання українців боротися, захищати свою Батьківщину. Ми не зрозуміли цього з самого початку. Фокусуйте увагу на Україні, а не на Путіні», - резюмував Джонсон.

Раніше повідомлялося, що Шольц висунув умову для постачання Україні танків Leopard 2.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду