Вступ України до Євросоюзу: переговори почнуться до кінця 2023 року

14:34, 23 січня 2023
Україна та ЄС мають почати передвступні переговори до кінця цього року.
Вступ України до Євросоюзу: переговори почнуться до кінця 2023 року
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна розраховує розпочати передвступні переговори з Євросоюзом до кінця 2023 року. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-виступу на Раді міністрів закордонних справ ЄС.

За його словами, Україна розраховує на відчутні практичні результати Саміту Україна - ЄС, а також позитивну оцінку виконання рекомендацій Єврокомісії, яка зробить можливим початок передвступних переговорів вже у 2023 році.

«Ми маємо високі очікування від Саміту Україна - ЄС 3 лютого та спільного засідання уряду України та коледжу ЄС напередодні Саміту. Ми розраховуємо на відчутні практичні результати обидвох подій», - сказав Кулеба.

Він зазначив, що Україна фіналізує виконання рекомендацій Єврокомісії та розраховує на позитивну доповідь від неї цієї весни.

Міністр додав, що Україна також очікує включення позитивної оцінки своїх зусиль з виконання рекомендацій у підсумкову декларацію Саміту Україна - ЄС 3 лютого.

«Ми переконані, що передвступні переговори мають початися якнайшвидше після виконання Україною рекомендацій та позитивної оцінки Єврокомісії. Україна докладає максимум зусиль і я переконаний, що ми маємо почати передвступні переговори до кінця 2023 року. Жодні ігри чи вузькі політичні інтереси не мають стати на заваді», - сказав Кулеба.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки