Закупівлі для ЗСУ: радник заступника Міністра оборони отримав підозру в справі на 1,7 мільярда

17:18, 3 лютого 2023
Костянтин Слюсар є основним фігурантом у справі про заволодіння 1,7 млрд. грн. державних коштів при закупівлі критично важливих товарів для потреб ЗСУ.
Закупівлі для ЗСУ: радник заступника Міністра оборони отримав підозру в справі на 1,7 мільярда
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора викрито та повідомлено про підозру раднику заступника Міністра оборони України (на громадських засадах) у заволодінні коштами в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, радник у змові з директором товариства заволоділи коштами, отриманими за договорами поставки товарів військового призначення для потреб Збройних Сил України.

Ці кошти були виділені Міністерством оборони України.

Такими діями державі завдано понад 1,7 млрд грн збитків.

За даними ЗМІ, йдеться про Костянтина Слюсара.

«Уже після початку повномасштабної військової агресії рф проти України, поставивши собі за мету збагатитися за рахунок державних асигнувань, виділених на закупівлю товарів для потреб військовослужбовців, радник заступника Міністра оборони вступив у злочинну змову з посадовими особами однієї із приватних фірм.

Ділки уклали договори, за якими 1,7 млрд бюджетних  гривень були перераховані на рахунки зловмисників, котрі в подальшому не виконали свої договірні зобов’язання з поставок відповідної продукції у визначеній кількості. Сума збитків очевидна. Просто для розуміння: Пенсійний фонд України цього місяця спрямував на виплати пенсій поштою стільки ж — 1,7 млрд грн.

У липні 2022 року в цій справі заочно отримав підозру директор фірми-підрядника (між іншим, відомий проросійський бізнесмен), який заключив з радником заступника МОУ договір на закупівлю військової амуніції, а потім просто «кинув» державу на гроші. Фігурант на даний час  знаходиться в міжнародному розшуку, проте, як показує практика, рано чи пізно усі ласі до бюджетних коштів особи, повертаються до рідних «витоків». Ми вміємо чекати.

З метою відшкодування збитків, завданих державним інтересам, за матеріалами Департаменту накледено арешт на грошові кошти у сумі 55 млн грн та корпоративні права, вартістю 50 млн доларів», — розповів деталі справи начальник Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Андрій Рубель.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду