Резніков висловив абсолютну впевненість, що Україна отримає винищувачі

18:49, 15 лютого 2023
Міністр оборони вважає найкращими варіантами американські літаки F-16 і шведські літаки Gripen.
Резніков висловив абсолютну впевненість, що Україна отримає винищувачі
Фото: pravda.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна обов’язково отримає винищувачі для боротьби проти російської агресії. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю Reuters.

Резніков зазначив, що міжнародні партнери України вже надали низку західних систем озброєнь після того, як спочатку сказали, що не будуть цього робити: «Неможливе стало можливим».

За його словами, Україні потрібні винищувачі як частина ширшої системи протиповітряної оборони для захисту України від атак рф.

«Нам життєво потрібна авіація як плацдарм для захисту нашого неба. Ми повинні домінувати в нашому українському небі. Це захистить насамперед наше цивільне населення і, звичайно, наші Збройні сили», - сказав він.

На запитання, чи впевнений він, що врешті-решт Україна отримає літаки, Резніков відповів: «Абсолютно, впевнений».

Виступаючи перед міністрами оборони НАТО Резніков сказав, що винищувачі перебувають «на столі», а союзники оцінюють, яка модель буде найкращою для України.

Міністр оборони вважає найкращими варіантами американські літаки F-16 і шведські літаки Gripen.

Резніков зазначив, що ППО залишається головним пріоритетом України з точки зору військової допомоги, хоча Київ уже отримав кілька передових систем. Він сказав, що якщо росія почне великий наступ, вона активніше залучить власні військово-повітряні сили.

«Якщо вони почнуть справжню наступальну кампанію, то, безумовно, будуть використовувати авіацію зі свого боку, намагаючись зупинити наші сили оборони. Тобто це реальна загроза, тому потрібна більш досконала, більш сучасна авіація - щоб їх зупинити, перемогти, щоб стримати їх», - додав він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду