Розпоряджались майном залізниці та забезпечували сполучення з так званою «днр»: підозрюються колишні співробітники УЗ

18:05, 23 лютого 2023
Пд час захоплення м. Лиману військами держави-агресора двоє місцевих мешканців добровільно погодились працювати на окупаційну адміністрацію.
Розпоряджались майном залізниці та забезпечували сполучення з так званою «днр»: підозрюються колишні співробітники УЗ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом колишнім працівникам АТ «Укрзалізниця» повідомлено про підозру у пособництві та колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, у липні 2022 року під час захоплення м. Лиману військами держави-агресора двоє місцевих мешканців добровільно погодились працювати на окупаційну адміністрацію.

«Один з них обійняв псевдопосаду виконуючого обов’язки начальника, а інший – виконуючого обов’язки головного інженера дорожніх електромеханічних майстерень так званого «державного унітарного підприємства днр Донецька залізниця» у м. Красний Лиман.

Керівник псевдоустанови організовував робочий процес, займався підбором кадрів, взаємодіяв з «адміністрацією» м. Лиману та розпоряджався матеріальними ресурсами підприємства. Крім того, за його наказами у майстернях виготовлялись металеві конструкції різноманітного профілю для потреб окупантів.

Другий підозрюваний забезпечував технічне обслуговування залізничного полотна та ліній електропередач для сполучення між містом та тимчасово окупованою територією Донеччини», — йдеться у повідомленні.

Наразі їм обом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду