НАЗК внесло Metro до переліку міжнародних спонсорів війни

17:15, 28 лютого 2023
Компанію Metro Cash & Carry внесли до переліку міжнародних спонсорів війни через рішення керівництва компанії продовжувати діяльність в рф.
НАЗК внесло Metro до переліку міжнародних спонсорів війни
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни компанію Metro Cash & Carry через рішення керівництва компанії продовжувати діяльність в рф. Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

«Крім бізнесу в сфері ритейлу, інтереси керівництва компанії тісно пов’язані зі стратегічними галузями російської економіки: нафтогазовою та банківською сферами. А це напряму впливає на підтримку російської військової машини», - пояснили в НАЗК.

Стало відомо, що ключовий акціонер Metro Cash & Carry Даніель Кретинські контролює EP Infrastructure (EPIF), що володіє 49% компанії Eustream - компанії, яка управляє газотранспортною системою, що транспортує російський газ до Центральної та Східної Європи.

«Поки увесь цивілізований світ відмовляється від енергоресурсів держави-терориста, керівництво Metro Cash & Carry демонструє, що співпраця з рф не лише не буде припинена, а  надалі лише посилюватиметься», - додали в НАЗК.

Про це свідчить, зокрема, визнання Metro Cash & Carry прийнятною сплату картками російської платіжної системи «Мір» (проєкт «Сбербанку») та відкриття нової в рф мережі продуктових магазинів «біля дому» — «Фасоль».

Також Metro Cash & Carry бере участь в «ідеологічних» російських ініціативах.

Зокрема, наприкінці минулого року в інтернеті поширювалась інформація про те, що німецька мережа METRO в росії торгує «кувалдами Вагнера», які стали популярними в рф після публікацій жорстоких відео про начебто страту бійців ПВК «Вагнер», які повернулися з українського полону.

«Вочевидь, у такий спосіб менеджмент торговельної мережі демонструє максимальну лояльність до режиму країни-агресора», - додали в НАЗК.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська