Уряд спростив механізм передачі до Чорнобильської зони гумдопомоги

18:32, 8 березня 2023
Було виділено 1,1 млн євро на закупівлю протипожежного обладнання для допомоги у боротьбі з лісовими пожежами у Зоні відчуження.
Уряд спростив механізм передачі до Чорнобильської зони гумдопомоги
Джерело фото: slovoidilo.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

7 березня Уряд ухвалив постанову, яка передбачає спрощення механізму передачі до Зони відчуження протипожежного обладнання і паливно-мастильних матеріалів, придбаних чи отриманих за кошти донорів як гуманітарну допомогу.

Зазначається, що раніше процедура отримання такої гумдопомоги Чорнобильською зоною не була врегульована в українському законодавстві.

У постанові Кабмін узгодив порядок отримання та використання такої допомоги, не витрачаючи кошти на відповідне оподаткування.

Передбачається, що документ буде діяти до ратифікації між Україною та ЄБРР рамкової угоди стосовно діяльності Рахунку міжнародного співробітництва для Чорнобиля. Після чого отримання протипожежного та іншого обладнання буде здійснюватися за цією рамковою угодою.

Повідомляється, що минулого року було вирішено виділити 1,1 млн євро на закупівлю протипожежного обладнання для допомоги у боротьбі з лісовими пожежами у Зоні відчуження.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Катерина Широка
    Катерина Широка
    суддя Вищого антикорупційного суду