У Міноборони спростували фейки про мобілізацію жінок-медиків та повістки у Дії

20:41, 18 березня 2023
Кремлівська пропаганда продовжує поширювати фейки та міфи, використовувати маніпуляції фактами задля впливу на українське суспільство, зазначила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.
У Міноборони спростували фейки про мобілізацію жінок-медиків та повістки у Дії
Фото: zn.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що країні не мобілізують жінок без їхньої згоди, теж саме стосується й жінок-медиків. Про це вона сказала в ефірі національного телемарафону.

«Кремлівська пропаганда продовжує поширювати фейки та міфи, використовувати маніпуляції фактами задля впливу на українське суспільство. Зокрема, кремлівські пропагандисти відпрацьовують тему дискредитації мобілізації», - повідомила Маляр.

За її словами, попри те, що росіянам не вдається надати загального розголосу своїм фейкам, вони все одно намагаються їх «розкрутити».

«У нас не мобілізовують жінок без їхньої згоди, навіть медиків. І не направляють без їхньої згоди на передній край», - наголосила замміністра.

Вона зазначила, якщо військовозобов’язана жінка отримує повістку - це для уточнення даних.

Маляр наголосила, що згідно з українським законом, жінки-медики повинні що 5 років з'являтись в воєнкоматі.

 «Також постійно шириться інформація, що нібито через «Дію» будуть видавати повістки. Наразі повістки через «Дію» не видають», - підкреслила заступник міністра.

За її словами, наразі навіть не опрацьовується питання, щодо інтеграції повісток в «Дію».

Ще одним російським наративом є те, що мобілізованих без підготовки одразу відправляють в Бахмут. Проте замміністра оборони запевнила, що це зовсім не відповідає дійсності.

«Насправді мобілізованих, які не проходили військової служби, направляють до навчальних центрів. Через масштабну війну підготовка рядового й сержантського складу відбувається за скороченими термінами, але без зниження якості навчання», - сказала Маляр.

Крім того, вона повідомила, що мобілізованих направляють на різні напрямки, а не лише на Схід.

Маляр також повідомила, що є чимало тилових військових частин у різних регіонах України, завдання яких наближати нашу перемогу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді