4,4 млн грн переплати при закупівлі медобладнання: судитимуть екскерівника медзакладу

22:21, 29 березня 2023
Колишній посадовець підозрюється у службовій недбалості.
4,4 млн грн переплати при закупівлі медобладнання: судитимуть екскерівника медзакладу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прокурори Приморської окружної прокуратури м. Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього першого заступника гендиректора одного з медичних комунальних підприємств Одеської обласної ради за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України). Про це повідомила Одеська обласна прокуратура.

«Слідством встановлено, що в межах програми «Про виділення коштів для забезпечення опорних закладів охорони здоров’я медичним обладнанням з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2» обвинувачений, виконуючи обов’язки керівника медзакладу та в порушення процедури закупівлі, уклав з постачальником договір про закупівлю 11 апаратів ультразвукової діагностики вартістю 1,9 млн грн за одиницю на загальну суму 20,9 млн гривень.

При цьому, під час закупівлі медичного обладнання керівник не вжив заходів щодо перевірки середньої ринкової вартості необхідного товару та пошуку економічно-вигідного варіанта закупівлі, а уклав договір з підприємством за цінами, які значно перевищували ринкові. Так, на момент укладення угоди, ринкова вартість апарату ультразвукової діагностики складала 1,5 млн гривень», — сказано у повідомленні.

У прокуратурі додали, що внаслідок таких протиправних дій переплата на закупівлі склала 4,4 млн гривень. В рамках кримінального провадження з метою відшкодування збитків пред’явлено цивільний позов.

Крім того, стосовно обвинуваченого наразі триває судовий розгляд справи за фактом розтрати понад 2 млн грн бюджетних коштів, виділених на боротьбу з коронавірусною хворобою, за ч. 5 ст. 191 КК України.  

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва