Українцям хочуть вручати повістки у месенджерах

17:58, 29 березня 2023
Федір Веніславський заявив, що до повномасштабного вторгнення база мобільних номерів чоловіків призовного віку була майже повністю сформована.
Українцям хочуть вручати повістки у месенджерах
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Верховній Раді розглядають можливість вручення повісток чоловікам за допомогою месенджерів. Про це під час телемарафону заявив член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки України Федір Веніславський.

"На рівні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки ми наразі розглядаємо питання удосконалення законодавчих підстав для вручення повісток, у тому числі можливість відправляти чоловікам, які підлягають мобілізації, повідомлення про необхідність з'явитись у центр комплектування за допомогою месенджерів, тобто відправляти повістки онлайн. Наразі розглядаємо можливість усунення бюрократичних проблем, пов'язаних з цим питанням", - заявив Веніславський.

За його словами, до повномасштабного вторгнення база мобільних номерів чоловіків призовного віку була майже повністю сформована. На думку нардепа, "технічні можливості упевнитись, що повістку було доставлено онлайн, є".

Веніславський також пояснив причини необхідності опрацювання відповідної ініціативи.

"Маємо бути відвертими: дійсно є певні проблеми з мобілізацією, тому що через війну маємо дуже багато внутрішньо переміщених осіб, серед яких багато чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані. Але оскільки вони перебувають не за місцем реєстрації, і не всі стали на військовий облік за місцем фактичного проживання, є проблеми з призовом", - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді планують удосконалити процедуру мобілізації.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

 

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси