Суд відмовив у забезпеченні позову УПЦ МП проти Лаври

18:41, 30 березня 2023
Раніше зазначалося, що представники УПЦ МП хочуть, щоб суд визнав односторонню відмову від продовження договору недійсною.
Суд відмовив у забезпеченні позову УПЦ МП проти Лаври
Джерело фото: Reuters
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Суд відмовив у забезпеченні позову по справі №910/4552/23 від УПЦ МП до Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» про визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови договору, застосування наслідків недійсності розірвання договору про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю. Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко.

За рішенням Мінкульту, московський патріархат мав покинути заповідник до 29 березня. 

В УПЦ МП намагалися оскаржити рішення та подали позов до суду. У позовній заяві йдеться про те, що договор між заповідником та Лаврою чинний і в УПЦ МП немає причин для виїзду.

У суді відмовили у забезпеченні позову представників Києво-Печерської лаври УПЦ МП.

У тексті ухвали Господарського суду міста Києва від 28 березня 2023 року сказано: "У задоволенні заяви Свято-Успенської Києво-Печерської лаври/Чоловічого монастиря/Української православної церкви про забезпечення позову у межах справи №910/4552/23 відмовити".

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в порядку та строк, встановлені статтями 254-257 ГПК України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представники УПЦ МП не хочуть залишати територію Києво-Печерської Лаври: вони подали заяву до Господарського суду Києва.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд