Для дисциплінарних інспекторів у будівлі ВРП не вистачає місця – Вища рада правосуддя

08:50, 31 березня 2023
У ВРП просять виділити додаткове приміщення для розміщення дисциплінарних інспекторів.
Для дисциплінарних інспекторів у будівлі ВРП не вистачає місця – Вища рада правосуддя
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Вищій раді правосуддя розповіли про ще одну проблему, яка виникла в процесі створення Служби дисциплінарних інспекторів – автономного підрозділу у складі ВРП, без якого неможливий розгляд дисциплінарних скарг щодо суддів.

Як зазначив член Вищої ради правосуддя Віталій Саліхов, справа в тому, що у будівлі ВРП на вулиці Студентській 12-а наявний дефіцит площ для розміщення Служби дисциплінарних інспекторів.

Відтак, для фізичного розміщення 26 дисциплінарних інспекторів (включно з керівником Служби), як зазначили у ВРП, необхідні додаткові приміщення.

Також, раніше у Вищій раді правосуддя повідомили про великі проблеми, з якими стикається формування Служби дисциплінарних інспекторів.

Зокрема, проблемою є надмірні кваліфікаційні вимоги до дисциплінарних інспекторів (стаж професійної діяльності у сфері права не менше 15 років, з яких не менше 8 років сукупного стажу роботи на посадах судді, прокурора, адвоката), не надто велика заробітна плата, як для відповідальної посади, та досить широкі повноваження інспекторів, які зможуть повертати скарги на суддів навіть без консультацій з членами ВРП.

Нагадаємо, що 7 лютого 2023 року у складі Вищої ради правосуддя створено новий підрозділ – Служба дисциплінарних інспекторів. Штат Служби, включно з керівником, складає 26 інспекторів. Відбір дисциплінарних інспекторів необхідно здійснювати на конкурсних засадах.

 Автор В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

 

 

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва