Китай відправить свого представника з візитом в Україну

15:07, 26 квітня 2023
Зазначається, що Китай відправить спеціального представника китайського уряду з питань Євразії в Україну для поглибленого спілкування з усіма сторонами щодо «політичного врегулювання ситуації в Україні».
Китай відправить свого представника з візитом в Україну
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як ми писалиПрезидент України Володимир Зеленський 26 квітня провів переговори телефоном з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Як повідомилла генеральний директор інформаційного департаменту МЗС КНР Хуа Чуньїн у Twitter, за результатами переговорів сторони домовилися, що Китай відправить спеціального представника китайського уряду з питань Євразії в Україну для поглибленого спілкування з усіма сторонами щодо "політичного врегулювання ситуації в Україні".

Щодо війни, яку китайська сторона назвала "українською кризою", то лідер КНР сказав, що "завжди стоїть на боці миру", повідомила Хуа Чуньїн. Його основна позиція полягає в сприянні "мирним переговорам".

"Китай послідовний і чіткий у своїй готовності розвивати двосторонні відносини з Україною. Обидві сторони повинні продовжувати традиції взаємної поваги та щирості, а також розвивати стратегічне партнерство між Китаєм і Україною", - цитує МЗС Цзиньпіна.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді