Призначено до розгляду справу стосовно колишнього заступника прокурора Львівщини: деталі

19:12, 10 травня 2023
За результатами підготовчого розгляду колегія суддів ВАКС відмовила стороні захисту у задоволенні клопотання про повернення обвинувального акту прокурору і закритті провадження.
Призначено до розгляду справу стосовно колишнього заступника прокурора Львівщини: деталі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Справу стосовно колишнього заступника прокурора Львівщини призначено до розгляду. Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Зазначається, що за результатами підготовчого розгляду колегія суддів ВАКС відмовила стороні захисту у задоволенні клопотання про повернення обвинувального акту прокурору і закритті провадження, та призначила до розгляду по суті справу стосовно колишнього заступника прокурора Львівської області, обвинуваченого у розтраті та зловживаннях, які завдали державі майже 1,6 млн грн збитків.

Засідання з розгляду по суті призначено на 15 травня.

«У межах досудового розслідування встановлено, що у 2015 році колишній заступник прокурора Львівської області уклав декілька договорів із приватною юридичною особою на проведення ремонтних робіт приміщення прокуратури області. Попри те, що насправді ці ремонтні роботи вже були виконані ще у 2013 році, за сприяння посадовця підрядник незаконно отримав понад 1,2 млн грн. Крім того, з’ясувалося, що заступник прокурора області без проведення тендерних процедур придбав офісний папір за майже вдвічі завищеними цінами, переплативши понад 400 тис. грн. Дії особи кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 364 КК України», - повідомили у САП.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України