Небо на замку: генерал Наєв розкрив подробиці протиповітряної оборони Києва

22:00, 11 травня 2023
Стало відомо, за яким принципом здійснюється протиповітряна оборона столиці.
Небо на замку: генерал Наєв розкрив подробиці протиповітряної оборони Києва
Фото: Генштаб ЗСУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив, що протиповітряна оборона Києва здійснюється за багаторівневим принципом ешелонування. Про це повідомили у пресслужбі командування.

За його словами, перший ешелон ППО створений за рахунок мобільних вогневих груп, завдання яких є знищення повітряної цілі на найбільш загрозливих напрямках. На їхньому озброєнні знаходяться ЗРК «Оса-АКМ», ЗРК «Avenger», ЗСАУ «Gepard 1А2», ЗСУ «Шилка», DM Stinger, ПЗРК Piorun, ПЗРК «Ігла-1», ПЗРК «Стріла-2», ПЗРК Stinger, ПЗРК Martlet, ПЗРК RBS - 70, ЗУ-23 тощо.

Водночас другий ешелон утворений за рахунок підрозділів Повітряних Сил ЗСУ, на озброєні яких знаходяться зенітно-ракетні комплекси малої та середньої дії, як ЗРК С-300П, «Бук-M1», С-125, ЗРК NASAMS, ЗРК IRIS-T, ЗРК Crotale.

Наєв зазначив, що нарощування ефективності системи прикриття з повітря на найближчу перспективу буде реалізовуватися як за рахунок отримання озброєння та військової техніки від союзників, так і від національних підприємств оборонно- промислового комплексу. За його словами, це дасть змогу посилити наш повітряний простір не лише проти аеродинамічних, а й проти балістичних цілей.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Катерина Широка
    Катерина Широка
    суддя Вищого антикорупційного суду