Допомагав окупантам бити по Львову та мріяв про російське громадянство: суд призначив корегувальнику ракетних ударів довічне ув'язнення

11:46, 17 травня 2023
Слідство встановило, що львів'янин Владислав Козєєв, уродженець рф, щонайменше 25 разів ділився з росіянами секретною інформацією.
Допомагав окупантам бити по Львову та мріяв про російське громадянство: суд призначив корегувальнику ракетних ударів довічне ув'язнення
Джерело фото: sudreporter.org
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Суд визнав винним 47-річного корегувальника ракетних ударів по Львову у державній зраді і засудив його до довічного позбавлення волі. Про це передають ЗМІ.

Зазначається, що львів'янин Владислав Козєєв, уродженець рф, щонайменше 25 разів ділився з росіянами секретною інформацією.

Чоловік фотографував військові об’єкти у Львівській області та надсилав їх окупантам. Також він передавав ворогові відомості щодо пересування військовослужбовців ЗСУ, координати об’єктів критичної інфраструктури на Львівщині, зокрема пʼяти мостів.

Так, завдяки інформації отриманій від Козєєва росіяни обстріляли станцію техобслуговування автомобілів «Автошанс», у результаті чого семеро людей загинуло і ще 11 були поранені.

Зібрані дані зловмисник надсилав через Telegram користувачу, підписаному символом «$». Слідство встановило, що за цим значком приховується росіянин Сергій Варін.

Під час огляду телефона обвинуваченого, було з'ясовано, що він полюбляє комуністичну і російську символіку.

Також розслідування показало, що Козєєв неодноразово їздив до рф та працював там. У його телефоні знайшли бланки заяв про видачу посвідки на проживання. Чоловік хотів отримати російське громадянство, кажуть слідчі. Задля цього він навіть листувався з колишнім головою партії ЛНПР Владіміром Жиріновським.

За даними ЗМІ, під час судового засідання, обвинувачений поводився самовпевнено та зухвало. Свою провину він визнавати відмовився.

Відомо, що раніше Козєєв вже був судимий за шахрайство. Минулого року чоловіка затримали під час виконання їм чергової «фотозйомки» на замовлення росіян.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області