Пляжний сезон: як в Одесі створюватимуть місця для відпочинку

23:20, 18 травня 2023
В Одесі створять спеціальні місця для відпочинку біля моря без ризику підірватися на міні.
Пляжний сезон: як в Одесі створюватимуть місця для відпочинку
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Військові надали місцевій владі Одеси рекомендації щодо створення місць відпочинку. Зокрема, йдеться про відсутність масових скупчень людей, а також створення безпечних від мін зон та укриттів. Про це повідомила керівниця пресцентру Сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк, передає Суспільне.

За словами Гуменюк, зрозуміло, що людям захочеться відпочинку та оздоровлення.

«Саме через це нами проведена комунікація з органами місцевої влади для того, щоб вивчити можливість організації безпечних зон для відпочинку з урахуванням мінної небезпеки, з урахуванням можливості укриття від ракетної небезпеки, з урахуванням скупчення людей», – зазначила керівниця пресцентру.

Вона додала, що альтернативні місця для відпочинку можна створювати лише із врахуванням безпекових рекомендацій. Остаточне рішення прийматиме місцева влада.

Вона ж повинна буде забезпечувати контроль дотримання встановлених правил. До цього, за рішенням місцевої адміністрації, можуть залучати правоохоронців.

Гуменюк зауважила, що слід забезпечити безпеку купання. Йдеться про виключення зіткнення з небезпекою з моря – морськими мінами.

«Для цього потрібно докласти додаткових зусиль. Якщо говорити про відвідування пляжів, воно має бути виваженим для того, щоб не створювати таких скупчень людей, які не зможуть бути забезпечені безпековими укриттями або не створюватимуть того натовпу, який може виникнути під час екстреної евакуації», – пояснила керівниця пресцентру.

Вона наголосила, що море залишається замінованим. Попри те, що росіяни відсунулись з позицій в морі, вони можуть вдатися до диверсійних провокацій та здійснювати ракетні удари, які часто припадають в рекреаційну зону Одещини.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області