Всім евакуйованим з Херсонщини буде виплачена фінансова допомога

20:51, 6 червня 2023
Координаційний штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану провів екстренне засідання у зв’язку з підривом Каховської ГЕС.
Всім евакуйованим з Херсонщини буде виплачена фінансова допомога
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Евакуйованим мешканцям Херсонщини виплатять грошову допомогу. Про це йшлося під час екстренного засідання Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

На засіданні була обговорена безпекова та гуманітарна ситуація на Херсонщині у зв’язку з підривом Каховської ГЕС.

Очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що ситуація з евакуацією наразі контрольована. Всього евакуйовано понад 1300 людей, серед них є люди, які потребують особливого догляду. Так, Вінницька та Хмельницька області приймуть і розмістять маломобільних осіб.

Всім евакуйованим буде виплачена фінансова допомога у розмірі 2 тисяч гривень на дорослого і 3 тисяч гривень на дітей віком до 18 років й осіб з інвалідністю. Та решта передбачених державою соціальних виплат.

Важливим також є питання надання гуманітарної допомоги й доставки питної води на постраждалі території. Задля вирішення цих питань у межах роботи Коордштабу вдалося об’єднати міжнародних донорів та гуманітарних операторів. Їх представники запевнили, що забезпечать необхідний обсяг питної води та буріння свердловин.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді