В Україні не зафіксовані випадки холери: однак МОЗ не виключає спалахів хвороби

10:30, 14 червня 2023
Результати досліджень зразків, взятих як з об’єктів навколишнього середовища, так і від пацієнтів з ознаками гострої кишкової інфекції, – негативні.
В Україні не зафіксовані випадки холери: однак МОЗ не виключає спалахів хвороби
Фото: 24tv.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Станом на ранок 14 червня в Україні не зареєстровано випадків або підозр на холеру. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Зазначається, що результати досліджень зразків, взятих як з об’єктів навколишнього середовища, так і від пацієнтів з ознаками гострої кишкової інфекції, – негативні.

«В постраждалих регіонах сформовано 38 точок моніторингу води поверхневих водойм (річкової та морської) вздовж річища та морського узбережжя в Одеській, Миколаївській і Херсонській областях.

Однак медична система готується до будь-яких сценаріїв. Наразі вже визначено три лікарні: на Херсонщині, Миколаївщині та Дніпропетровщині, які стануть хабами у разі потенційних спалахів інфекційних хвороб. В медзакладах розгорнуті додаткові інфекційні ліжка та забезпечена наявність усіх необхідних ліків», — додали в МОЗ.

Мешканців постраждалих територій попередили, що в районі затоплень через підрив ГЕС, не можна пити неочищену воду з поверхневих джерел, колодязів та каптажів.

Наразі в поверхневих водоймах вже зафіксовано значне перевищення мікробіологічних показників, тому купатися чи використовувати таку воду для оброблення харчових продуктів не можна. Окрім цього, категорично заборонено виловлювати та вживати рибу із забруднених водойм.

Раніше ми писали, що на Херсонщині виявили холеру та кишкову паличку.

Також ми повідомляли, як уберегтися від холери. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду