В Україні найближчими днями зростуть ціни на автопаливо

16:27, 15 червня 2023
Мережі АЗС почнуть підвищувати ціни на пальне з середини червня через те, що з 1 липня повертається 20% ПДВ на паливо та акциз, який діяв до війни — засновник групи «Прайм» Дмитро Леушкін.
В Україні найближчими днями зростуть ціни на автопаливо
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У липні повертаються довоєнні 20% ПДВ на паливо та акциз. АЗС починають до цього готуватися заздалегідь – ціни на автопаливо стрибнуть у ціні вже найближчим часом. Про це повідомив засновник гурту "Прайм" Дмитро Леушкін у Facebook.

За його словами, мережі АЗС почнуть підвищувати ціни на пальне вже із середини червня.

"Нас чекає зростання цін від 7 до 10 гривень, залежно від котирувань на той момент... зростання цін на стелах буде не пропорційне зростанню самого пального, частину компенсують зниженням маркетингових знижок. Умовно це буде виглядати наче три-п'ять гривень на стелі прикрутять, решту відріжуть від будь-яких бонусів", – написав експерт.

Він також наголосив, що це означає сплеск цін на все, включно з тарифами на перевезення.

Оскільки пальне почне дорожчати найближчими днями, то запастись дешевим паливом не вийде. До того ж бажання багатьох українців, компаній та аграріїв встигнути закупити дешевше паливо ще більше "розігріє" ринок.

"Однозначно у всіх компаній є логістичне плече, грубо – кругообіг бензовоза становить тиждень... і до двох. Залежно від черг на кордонах, довжини колії та інших факторів. Тож і свято цін теж розпочнеться за два тижні до сакральної дати 1 липня. Не різко, але поступово та з прискоренням", – додав він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області