Для виїзду за кордон підробили документи для 142 ухилянтів: судитимуть ділків

16:13, 23 червня 2023
Організаторами схеми по виїзду ухилятнів за кордон займались жінка та її раніше судимий спільник.
Для виїзду за кордон підробили документи для 142 ухилянтів: судитимуть ділків
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох жителів Луцька за фактами підроблення офіційних документів та організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 332 КК України). Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

«Розслідуванням встановлено, що жінка та її раніше судимий спільник підробляли свідоцтва про народження дітей, які нібито народилися у країнах Євросоюзу.

«Завірені» консульськими установами цих країн документи їхні клієнти надавали на кордоні. У такий спосіб вони виїжджали з України як батьки трьох неповнолітніх дітей.

У кримінальному провадженні загалом задокументовано організацію виїзду за кордон 142 ухилянтів. Послуги обвинувачених коштували до 3 тис доларів США», - сказано у повідомленні.

Під час санкціонованих судом обшуків правоохоронці вилучили у них комп'ютерну техніку, підроблені печатки, мобільні телефони, які вони використовували у незаконній діяльності.

Наразі обоє обвинувачені перебувають під домашнім арештом.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді