Іспанія виділить 55 млн євро на школи і підтримку малого та середнього бізнесу в Україні

17:21, 1 липня 2023
Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес зазначив, що відбудова потребуватиме часу і інвестицій і Іспанія підтримує Україну у цьому процесі.
Іспанія виділить 55 млн євро на школи і підтримку малого та середнього бізнесу в Україні
Фото: ВРУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес під час виступу у Верховній Раді анонсував виділення Україні пакету допомоги на 55 млн євро, основні кошти будуть виділені через Світовий банк.

"Сьогодні моя країна, Іспанія, вирішила виділити додаткові 55 млн євро, в тому числі 51 млн євро через Світовий банк для фінансування малого та середнього бізнесу в Україні", – сказав Санчес.

Ще 4 млн євро, за його словами, буде виділено через програму розвитку ООН для створення в Україні шкіл з "зеленими" та стійкими енергосистемами.

Він наголосив, що відбудова потребуватиме часу і інвестицій і Іспанія підтримує Україну у цьому процесі. Санчес зазначив, що в окремих сферах, як от залізниця, іспанські компанії мають ноу-хау, які стануть у нагоді.

"Іспанський уряд підтримає фінансування для адаптації та модернізації інфраструктури у вашій країні. Однак ми розуміємо, що відбудова і процвітання настануть якщо тільки буде досягнуто умов тривалої безпеки" – заявив Санчес.

Нагадаємо, що Санчес приїхав до України 1 липня. Разом з Президентом Володимиром Зеленським вони ухвалили спільну декларацію.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва