На відбудову Каховської ГЕС після її деокупації знадобиться шість років, — Укргідроенерго

22:00, 31 липня 2023
Нову станцію планують зробити більш потужною, експериментальний проєкт відбудови вже розробляють.
На відбудову Каховської ГЕС після її деокупації знадобиться шість років, — Укргідроенерго
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Відбудова Каховської гідроелектростанції після її деокупації займе шість років. Про це заявив голова компанії «Укргідроенерго» Ігор Сирота в ефірі Радіо Свобода.

Він заявив, що нова станція буде сучасною і значно потужнішою за зруйновану. А зараз, упродовж двох років, розробляють експериментальний проєкт відбудови.

Головне завдання експериментального проєкту – забезпечити роботу станції ДніпроГЕС. На першому етапі також планують спроектувати тимчасові греблі водосховища. Після деокупації, за словами Сироти, це допоможе швидко розпочати будівництво тимчасової гідроспоруди для перегородження водосховища і за умов паводку допоможе наповнити його водою до необхідного рівня.

«Якщо буде хороший паводок, ми можемо хоча би дійти до відмітки 12 з половиною, що необхідно для того, щоб забезпечити водою наші три області. Після цього ми повинні побудувати таку ж саму тимчасову гідроспоруду з нижньої сторони станції, щоб осушити станцію, осушити цей будівельний майданчик, запросити експертів, подивитися наслідки руйнування, зібрати всі докази підриву цієї станції. І потім, другий етап – це демонтаж цієї станції і проектування нової станції. На все це уряд виділив два роки», – сказав Сирота.

За цей час планують розробити проєкт побудови нової станції. Вона, за словами Сироти, буде потужнішою за стару. А її будівництво за умов деокупації займе шість років.

Раніше в Укргідроенерго заявили, що рівень води в районі ДніпроГЕСу досяг критичного.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Ганечко
    Олена Ганечко
    член Ради суддів України, суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Галина Мигаль
    Галина Мигаль
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • В'ячеслав Пєсков
    В'ячеслав Пєсков
    суддя Великої Палати Верховного Суду