В Офісі Президента розповіли про подальші дії різних держав щодо організації саміту «формули миру»

09:52, 7 серпня 2023
Андрій Єрмак обговорив актуальні питання двосторонніх відносин з учасниками зустрічі щодо реалізації «формули миру».
В Офісі Президента розповіли про подальші дії різних держав щодо організації саміту «формули миру»
Джерело фото: Офіс Президента України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У межах зустрічі щодо реалізації Української формули миру в Джидді Королівстві Саудівської Аравії на рівні радників із національної безпеки та зовнішньої політики, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустрічі з очільниками понад 30 делегацій. Зокрема, відбулися двосторонні зустрічі з главами делегацій США, Саудівської Аравії, Фінляндії, Японії, Катару, Франції, ФРН, Іспанії, Норвегії, Туреччини, Польщі та Словаччини. Про це повідомляє Офіс Президента України.

Під час зустрічей обговорювалися переважно подальші дії залучених країн щодо організації саміту «формули миру» та поточні оборонні потреби України.

Згідно з комюніке, Фінляндія має намір активно долучитися до гуманітарного розмінування; зазначається, що Гельсінкі вже надавав допомогу в цьому питанні.

Норвегія підтвердила готовність долучитися до реалізації пункту «формули миру» стосовно радіаційної та ядерної безпеки, а Швеція також висловила свою зацікавленість у співпраці з цим питанням та екологічною безпекою.

Туреччина заявила про готовність виступити лідером у реалізації пункту «формули миру» щодо продовольчої безпеки. Країни, такі як Польща та Словаччина, обговорювали можливість транспортування українського зерна суходолом у умовах блокади Росією українських портів.

Представники Саудівської Аравії обговорили з керівником Офісу президента України Андрієм Єрмаком питання звільнення українських полонених та продовження дії Чорноморської зернової ініціативи.

Південноафриканська республіка також пропонує свої зусилля щодо звільнення українських полонених, повернення депортованих дітей і підтримки «зернової угоди».

Крім того, декілька країн Заходу обговорювали питання подальшої військової допомоги, а ті, хто приєднався до декларації Групи семи щодо «гарантій безпеки» для України, говорили про майбутні двосторонні угоди у цьому питанні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду