Кондиціонери в громадському транспорті Києва – Кличко підтримав петицію

22:43, 7 вересня 2023
Мер зазначив, що наразі з 1141 одиниці рухомого складу, який працює на маршрутах міського пасажирського транспорту, кондиціонери мають лише 499.
Кондиціонери в громадському транспорті Києва – Кличко підтримав петицію
Джерело фото: kyivcity.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Мер столиці Віталій Кличко підтримав петицію, у якій кияни просять зобов’язати «Киїпастранс» влітку вмикати кондиціонери в громадському транспорті.

У відповіді йдеться, що наявність систем кондиціонування починаючи з 2015 року є однією з обов’язкових технічних вимог до громадського транспорту, який закуповує місто. Лише до кінця цього року Київ планує придбати 8 нових одиниць рухомого складу, обладнаних кондиціонерами.

Мер додав, що наразі з 1141 одиниці рухомого складу, який працює на маршрутах міського пасажирського транспорту, кондиціонери мають лише 499. Це 69 тролейбусів, 107 трамваїв і 323 автобуси. Водночас кондиціонери не передбачені в 642 одиницях рухомого складу.

А в автобусах, отриманих столицею від іноземних партнерів, системами кондиціювання повітря обладнано 20 одиниць, натомість у 45 одиницях рухомого складу таких систем немає.

«Київпастранс» проводить інструктажі з водіями щодо необхідності вмикання при температурі понад 24 градуси за Цельсієм кондиціонеру в салоні.

У разі виявлення випадків роботи з вимкненими технічно-справними системами кондиціювання водії та відповідальні посадові особи притягатимуться до дисціплінарної відповідальності, зазначив Кличко.

Підписуйтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду