Як захиститися від нових схем інтернет-шахрайства: поради

18:52, 25 вересня 2023
Шахраї все частіше продають неіснуючі товари в соцмережах.
Як захиститися від нових схем інтернет-шахрайства: поради
Джерело фото: nrcu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Інтернет-шахраї активно використовують нові схеми обману, але існують способи, як уникнути потрапляння в їхні пастки. Так, шахраї не тільки продають неіснуючі товари в соцмережах, а й повертають деяким покупцям за недоставлений товар кошти. Проте кошти повертає не магазин, а чергова жертва шахраїв, яка думає, що платить за товар, – застерігає Міністерство юстиції України.

Нижче наведено кілька корисних порад, щоб уберегтися від інернет-шахраїв:

Купуйте лише в перевірених онлайн-магазинах: Перш ніж робити покупку, перевірте репутацію магазину та читайте відгуки інших покупців. Оберіть довірені ресурси та магазини, де у вас є впевненість в якості послуг та товарів.

Обирайте післяплату: Якщо це можливо, обирайте оплату товару при отриманні. Це дозволить вам перевірити товар перед тим, як сплачувати за нього, і уникнути можливого обману.

Перевіряйте сторінку магазину: Якщо ви покупаєте товари на платформах, які не призначені для онлайн-покупок, наприклад, у соціальних мережах, перевірте сторінку магазину на наявність інформації про компанію, контактні дані та відгуки.

Не реагуйте на спам: Уникайте реагувати на ненадійні пропозиції та листи, які надходять на вашу пошту із запитами про особисту інформацію або оплату.

Будьте обачні з особистою інформацією: Ніколи не передавайте свої особисті дані, такі як номери кредитних карток, безпосередньо через повідомлення або на ненадійних веб-сайтах.

Вивчайте схеми шахрайства: Цінними є знання про типові схеми інтернет-шахрайства, які використовуються. Перевіряйте новини та оновлення з цього поля, щоб бути в курсі останніх трюків шахраїв.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду