Загибель воїнів 128 бригади: командира Дмитра Лисюка відсторонили від посади на час слідства

21:37, 6 листопада 2023
Президент Зеленський повідомив, що буде встановлено, хто конкретно порушив правила щодо безпеки людей у районі доступу ворожої аеророзвідки.
Загибель воїнів 128 бригади: командира Дмитра Лисюка відсторонили від посади на час слідства
Фото: 128 бригада
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Володимир Зеленський у відеозверненні повідомив про відсторонення командира 128 ОГШБ Дмитра Лисюка на час розслідування загибелі воїнів під час нагородження у прифронтовому селі Запорізькій області. 

"Провів засідання Ставки. Перше питання – це трагедія з воїнами нашої 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Доповідали військові, міністр оборони, керівник Служби безпеки України. Конкретика – що вже вдалося зʼясувати з обставин трагедії, чиї накази створили умови, щоб трагедія сталася. Доповідав, зокрема, головний інспектор Міноборони Воронченко. Командира бригади відсторонено на час слідства. Уся ситуація розбирається похвилинно. І буде встановлено, хто конкретно порушив правила щодо безпеки людей у районі доступу аеророзвідки ворога. Жодного уникнення відповідальності, - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що росія завдала удару по скупченню військових 128 ОГШБ під час нагородження у прифронтовому селі Запорізькій області. За даними ЗМІ, Лисюк вижив, тому що запізнився на нагородження. 

ДБР розпочало службове розслідування через російський удар по 128-й бригаді. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України