Збирав інформацію для окупантів по Вінниці: суд покарав ворожого поплічника

20:00, 20 листопада 2023
Агенту рф призначили 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Збирав інформацію для окупантів по Вінниці: суд покарав ворожого поплічника
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вінницький міський суд Вінницької області ухвалив вирок чоловіку, який добровільно погодився збирати на передавати дані військового характеру представникам країни-агресора. Про це повідомляє пресслужба суду.

Чоловіка визнали винним у державній зраді та призначили 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як зазначено у вироку, він, підтримуючи дії росії, надав добровільну згоду на виконання завдань щодо збирання та передачі деталізованих даних військового характеру.

Так, чоловік фотографував територію заводу, встановлення режиму його охорони, місць розташування пропускних пунктів та об’єктів поблизу нього, слідкував за переміщенням військової техніки з даних об’єктів, розташуванням патрулів, збирав інформацію про точки доступу до мережі WiFi та вишок мобільного зв’язку поблизу заводу. Надалі, зібрану інформацію обвинувачений передавав у месенджері користувачу на ім’я "Андрій", який виявився працівником фсб рф.

Під час судового засідання обвинувачений свою вину у злочині при зазначених вище обставинах не визнав. Наразі, вирок суду ще не набрав законної сили.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва