Рада ЄС схвалила рішення про надання 50 млрд євро на підтримку макроекономіки України

17:21, 15 грудня 2023
Фінансування буде спрямоване на підтримку макроекономічної стабільності, відновлення та модернізацію держави.
Рада ЄС схвалила рішення про надання 50 млрд євро на підтримку макроекономіки України
Джерело фото: Euronews
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство закордонних справ України повідомило про досягнення ключового рішення на саміті Європейського Союзу, що передбачає створення Українського фонду (Ukraine Facility) на суму 50 мільярдів євро на період 2024-2027 років.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що членство України в Європейському Союзі є гарантією безпеки та процвітання всієї Європи. Він також подякував партнерам за підтримку цього важливого рішення.

«Очікуємо на якнайшвидший початок підготовки Європейською Комісією мандату на переговори та аналітичної оцінки українського законодавства (скринінгу)», - додав Кулеба.

Крім того, очікується завершення всіх необхідних юридичних процедур у січні 2024 року, що дозволить якнайшвидше отримати відповідне фінансування. Фінансування, надане ЄС у розмірі 50 мільярдів євро для України, буде спрямоване на підтримку макроекономічної стабільності, відновлення та модернізацію держави, а також прискорення інтеграції в ЄС.

Також було узгоджено 12-й пакет санкцій ЄС проти російської федерації. Ці санкції будуть спрямовані на закриття шляхів для обхіду санкцій росії та обмеження фінансування російської воєнної машини.

Україна висловила подяку ЄС та його членам за продовження задоволення військових та оборонних потреб України через Європейський фонд миру та Місію військової допомоги ЄС, а також через двосторонню допомогу держав-членів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва