За $4 500 обіцяв «зробити інвалідом» для виїзду за кордон: у Черкасах судитимуть ділка

18:53, 5 січня 2024
Судитимуть черкащанина, який обіцяв ухилянту посприяти у перетині державного кордону.
За $4 500 обіцяв «зробити інвалідом» для виїзду за кордон: у Черкасах судитимуть ділка
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Черкаси за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави та сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України.

Як повідомила Черкаська обласна прокуратура, 25-річний чоловік, маючи знайомства серед співробітників медико-соціальної експертної комісії, а також серед громадських організацій, запропонував чоловіку призовного віку посприяти у переправленні за межі державного кордону України.

«Він обіцяв повпливати на прийняття рішення МСЕК для встановлення інвалідності та надати усі документи, необхідні для виїзду за кордон. За «вирішення питання» обвинувачений вимагав кошти в сумі 4 500 доларів США», - сказано у повідомленні.

У прокуратурі додали, що обвинувачений був затриманий «на гарячому», під час одержання частини обумовлених коштів в сумі 2 250 доларів США.

У разі доведення вини правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва