В Україні почне діяти нова система оплати праці держслужбовців та оптимізація міністерств

13:46, 5 січня 2024
У 2024 році в Україні стартує реформа державного управління.
В Україні почне діяти нова система оплати праці держслужбовців та оптимізація міністерств
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У 2024 році в Україні почала діяти реформа у сфері державного управління, спрямована на запровадження нової системи оплати праці для держслужбовців, базованої на класифікації посад. Згідно з цією реформою, 70% заробітної плати складатиме посадовий оклад, а решта 30% — премія. Про це повідомляє Урядовий портал.

Перехід на новий формат оплати праці спрямований на наближення української державної служби до стандартів Європейського Союзу. Очікується, що ці зміни сприятимуть оптимізації робочих процесів у 14 міністерствах. Одночасно планується проведення комплексної оцінки стану управління державними структурами та функціональний аудит міністерств та Центрів надання адміністративних послуг (ЦОВВ).

Також набрав чинності закон "Про адміністративну процедуру", який встановлює єдинообразні та прозорі правила взаємодії держави з громадянами та підприємствами.

У рамках цих змін уже понад 3 тисячі держслужбовців, місцевих посадовців, суддів та працівників Центрів надання адміністративних послуг пройшли навчання з виконання цих норм. Також проведено підготовчі роботи і розроблено необхідну документацію для впровадження грейдової системи оплати праці держслужбовців у 2024 році, де оклад становитиме 70%, а премія — не більше 30% від окладу.

У контексті цих змін було створено нормативну базу для класифікації посад у державній службі, а також підключено до системи управління людськими ресурсами в державних органах (HRMIS) 761 державну установу.

Раніше ми писали, що у 2024 році секретар судового засідання буде отримувати мінімально 8591 грн. 

Також було оприлюднено нову схему посадових окладів на посадах державної служби на 2024 рік.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді