На Миколаївщині судили псевдоволонтерку, яка привласнила 500 тисяч гривень донатів на ЗСУ

17:38, 18 січня 2024
До 4 років 6 місяців позбавлення волі засуджено мешканку Первомайська за заволодіння благодійними внесками для ЗСУ.
На Миколаївщині судили псевдоволонтерку, яка привласнила 500 тисяч гривень донатів на ЗСУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Жителька міста Первомайськ Миколаївської області була засуджена за заволодіння благодійними внесками, призначеними для Збройних сил України. Жінку було визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), яке вчинено шляхом зловживання довірою та заволодіння чужим майном у великих розмірах. Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

Суд визнав зловмисницю винною у тому, що, виступаючи як волонтер ряду благодійних організацій, вона обіцяла надання допомоги у закупівлі автомобілів для Збройних сил України за рахунок благодійних зборів. Однак, після отримання коштів, обіцяних для придбання транспортних засобів, вона не виконала свої зобов'язання і розпорядилася грошима на власний розсуд. Вона заволоділа понад 500 тисячами гривень благодійними внесками.

Суд призначив жінці покарання у вигляді позбавлення волі строком 4 роки 6 місяців. Наразі вирок не набрав законної сили, і засуджена перебуває під нічним домашнім арештом. Важливо відзначити, що вирок суду первинної інстанції набуде законної сили лише після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо така скарга не буде подана. У випадку подання апеляційної скарги судове рішення стане законно в разі його нескасування апеляційною інстанцією.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва