Внутрішні переселенці можуть отримати грошову підтримку від ООН: хто може скористатися виплатами

14:34, 21 січня 2024
Деякі внутрішні переселенці можуть подати заявку на грошову підтримку від ООН, звернувшись до пункту збору даних БФ «Право на захист».
Внутрішні переселенці можуть отримати грошову підтримку від ООН: хто може скористатися виплатами
Джерело фото: ti-ukraine.org
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Внутрішні переселенці отримали можливість подати заявку на фінансову підтримку від ООН, яка складає 10 800 гривень. Про це повідомляє Мінреінтеграції з посиланням на Благодійний фонд «Право на захист». Зазначається, що допомогу можуть отримати особи, які раніше не користувалися міжнародною фінансовою підтримкою та мають дохід, що не перевищує 5400 гривень на члена родини, зокрема ті, хто відноситься до вразливих категорій населення.

Родини, які можуть подати заявку на грошову допомогу, включають ті, де є лише один батько з однією або кількома дітьми віком до 18 років або особами похилого віку (55 років і старше). Також можуть подавати заявку самотні особи похилого віку або особи похилого віку із дітьми, а також сім'ї з інвалідністю чи хронічними захворюваннями. Також враховуються сім'ї, які опікуються дітьми без супроводу або розлученими з батьками.

Необхідно надати ряд документів, таких як посвідчення особи, податковий номер, документи, що підтверджують належність до вразливої категорії, свідоцтва про народження дітей, номер банківської картки для отримання допомоги та особистий номер телефону.

Заявки на фінансову допомогу приймаються у пунктах збору даних БФ «Право на захист», адреси яких можна знайти на інтерактивній мапі, доступній за посиланням. Додаткові питання та консультації можна отримати на гарячій лінії УВКБ ООН за номером 0 800 307 711 з понеділка по п'ятницю з 09:00 до 18:00 або шляхом написання на електронну пошту: [email protected].

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва