Справа вбивства Шеремета: суд призупинили через проходження військової служби фігурантів

09:35, 25 січня 2024
Двоє фігурантів у справі Шеремета служать в ЗСУ: Дугарь – за мобілізацією, Антоненко – за контрактом.
Справа вбивства Шеремета: суд призупинили через проходження військової служби фігурантів
Джерело фото: censor.net
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Розгляд справи про вбивство журналіста Павла Шеремета тимчасово призупинено до демобілізації одного з обвинувачених – Яни Дугарь. Як повідомляє УП, під час судового засідання, адвокати обвинувачених наголосили на необхідності призупинення, оскільки Дугарь і Андрій Антоненко, обидва фігуранти у справі, знаходяться на військовій службі – Дугарь за мобілізацією, а Антоненко за контрактом.

Яна Дугарь, яка є бойовим медиком, розповіла, що займає керівну посаду та виконує обов'язки з евакуації бійців з поля бою. Андрій Антоненко пояснив, що віддається службі на одному з ключових напрямків.

Третя фігурантка справи, Юлія Кузьменко, також розповіла, що виїжджає в прифронтові регіони як лікарка. Потерпілі, серед яких мати і дочка Павла Шеремета та редакторка-засновниця УП Олена Притула підтримали відкладення розгляду. Їхній адвокат також служить у ЗСУ, тому раніше потерпілі вже просили призупинити суд до кінця війни.

Адвокати потерпілих також зауважили, що вже раніше зверталися з проханням призупинити суд до завершення війни через те, що їхній адвокат також перебуває на службі у Збройних Силах України. Влітку 2023 року, після тривалого розгляду справи, який був перерваний через обставини, пов'язані зі зміною присяжних, суд вирішив розпочати розгляд з початку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва