Із застави на цілодобовий домашній арешт – суд змінив запобіжний захід судді з Одещини

20:00, 11 квітня 2024
Суд у Одеській області застосував цілодобовий домашній арешт щодо судді у справі про хабарництво.
Із застави на цілодобовий домашній арешт – суд змінив запобіжний захід судді з Одещини
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Суд у Одеській області змінив запобіжний захід для судді одного з районних судів, який був підозрюваний у неправомірному одержанні грошової вигоди у сумі 4 тис. доларів США. За інформацією САП, Вищий антикорупційний суд вирішив застосувати до судді цілодобовий домашній арешт.

Початково судді була застосована запобіжна застава у розмірі 757 тис. гривень, однак ця сума не була внесена повністю. Внаслідок цього прокурор САП звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу на більш суворий.

Суд погодився з клопотанням прокурора і застосував до судді цілодобовий домашній арешт. Також вирішено, що підозрюваний буде зобов'язаний носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, що судді була повідомлена про підозру за ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України. Вона звинувачувалася в тому, що отримала грошову вигоду для закриття справ про адміністративні правопорушення відносно фізичної особи. Підозрюваний заперечував свою вину.

Нагадаємо, завершено слідство у справі судді з Одещини, затриманого за хабарництво.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва