Збитки від російського екоциду в Україні сягають 2,4 трильйона гривень, – Міндовкілля

11:29, 21 квітня 2024
В Україні зафіксовано понад 4000 випадків злочинів проти навколишнього середовища.
Збитки від російського екоциду в Україні сягають 2,4 трильйона гривень, – Міндовкілля
Джерело фото: AP
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За словами міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця, збитки, нанесені росією довкіллю України, складають 2,4 трильйона гривень. Цю інформацію він повідомив у національному телемарафоні.

Стрілець зазначив, що серед 4200 випадків злочинів проти навколишнього середовища є випадки екоциду, зокрема підрив греблі Каховської ГЕС. Він підкреслив, що удари по українських енергооб'єктах негативно впливають на інфраструктуру, життя людей та довкілля.

Міністр наголосив, що з початку повномасштабного вторгнення Державна екологічна інспекція працює в режимі 24/7, застосовуючи нові методики та фіксуючи збитки довкіллю. Він заявив, що головна мета - детально зафіксувати кожен випадок злочину проти довкілля для включення екологічної складової в репарації.

Стрілець також зазначив, що екологічна складова вже включена до Міжнародного реєстру збитків. Хоча обрахунок завданої шкоди довкіллю наразі не є ідеальним, він завів, що ця проблема постійно вдосконалюється.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду