Чому комплекси Patriot не ефективні проти КАБів, – пояснив Зеленський

17:19, 30 червня 2024
Питання не тільки у грошах, фізично неможливо виготовити стільки Patriot, – Зеленський.
Чому комплекси Patriot не ефективні проти КАБів, – пояснив Зеленський
Джерело фото: GettyImagеs
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комплекси Patriot не ефективні у боротьбі з керованими авіаційними бомбами, які використовуються проти України. В інтерв'ю для видання The Philadelphia Inquirer Президент України Володимир Зеленський зазначив, що збиття таких ракетами Patriot є лише короткостроковим рішенням.

«Найбільша проблема з КАБами і з ракетами, на сьогодні. Яка боротьба може бути? ППО. Але якщо ми з вами візьмемо вартість ракети і кількість ракет, наприклад, Patriot, і візьмемо КАБи, то тисячі в місяць (Patriot – ред.) в місяць у нас ніколи не буде. Я вам скажу чесно, та і сотні Patriot у нас на місяць не буде, бо кожна ракета біля 3 млн. І тут не тільки питання в грошах, їх просто стільки не виробляють», – пояснив Зеленський.

Президент підкреслив необхідність шукати далекобійні рішення проти літаків, які базуються на аеродромах і використовують КАБи для атак на територію України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Гребенюк
    Наталія Гребенюк
    суддя Східного апеляційного господарського суду