Укрпошта підвищує тарифи з 1 липня

18:30, 1 липня 2024
З 1 липня тарифи зростуть на 5-10 гривень.
Укрпошта підвищує тарифи з 1 липня
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

З 1 липня 2024 року державний поштовий оператор «Укрпошта» ввів нові тарифи, збільшивши вартість послуг на 5-10 гривень. Про це повідомила пресслужба компанії.

Національний поштовий оператор спрощує та індексує вартість послуг на відправлення по Україні в межах тарифів «Укрпошта. Стандарт» і «Укрпошта. Експрес». Нововведення передбачають спрощення нарахування тарифів для відправлень до 2 кг. Тепер така вартість буде єдиною в межах країни. За тарифом «Стандарт» для відправлень до 2 кг по області вартість становитиме 40 гривень, по Україні - 45 гривень. За тарифом «Експрес» - 45 та 60 гривень відповідно.

Крім цього, одна гривня з кожного відправлення за тарифом «Експрес» спрямовуватиметься на підтримку ЗСУ. Це дозволить клієнтам «Укрпошти» пришвидшити перемогу України, відправляючи посилки як по Україні, так і за кордон.

Зміни тарифів зумовлені зростанням цін на електроенергію, паливо, комунальні послуги та інфляцією. Також вплинули значні руйнування інфраструктури внаслідок російських обстрілів та необхідність її відновлення. Оновлені тарифи включають витрати на забезпечення безперервної роботи в умовах відсутності електроенергії, зокрема на прифронтових територіях, щоб пенсії, соціальні виплати, посилки, ліки та листи доставлялися всюди за будь-яких умов.

Згідно з новими тарифами, вартість відправлень «Укрпошта. Стандарт» збільшиться у середньому на 5-9 гривень. Тарифи «Укрпошта. Експрес» зміняться в середньому до 10 гривень залежно від ваги відправлення. Наприклад, доставка посилки вагою від 5 до 10 кг тепер коштуватиме 85 гривень порівняно з попередніми 75 гривень.

Попри зростання цін, тарифи «Укрпошти» залишаються найдемократичнішими на ринку. Для корпоративних клієнтів продовжує діяти гнучка система знижок. Тарифи на пересилання письмової кореспонденції, послуг «Укрпошта. Документ» та міжнародних відправлень залишаться без змін.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд