У Волинському ТЦК створять місця для спілкування адвокатів з військовозобов’язаними

18:35, 24 вересня 2024
У Волинському ТЦК зʼявиться спеціальне місце для спілкування між адвокатами та клієнтами.
У Волинському ТЦК створять місця для спілкування адвокатів з військовозобов’язаними
Фото: unba.org.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Волинському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки зʼявиться спеціальне місце для проведення зустрічей між адвокатами та військовозобов’язаними. Про це повідомила Національна асоціація адвокатів України.

Зазначається, що таке рішення військове командування прийняло після наради з представниками Національної асоціації адвокатів України, повідомив Волинський ТЦК у листі від 19.09.2024 №1104.

Там уважають, що така практика має позитивний досвід реалізації.

Як раніше писала «Судово-юридична газета», у Волинському обласному ТЦК заявили, що адвокати не мають права втручатися у процеси мобілізації. Зокрема, на думку ТЦК, втручання адвокатів може призвести до порушення об'єктивності та незалежності процесу мобілізації та медичного огляду.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на заяви та наголосив, що згідно зі статтею 59 Конституції України, кожен має право на професійну правничу допомогу, а обмеження такого конституційного права є недопустимим.

Згодом через скарги та зауваження у Волинському обласному ТЦК визначили місце для спілкування адвокатів та військовозобов'язаних.

Також у Волинському ТЦК попередили, що у випадку загрози працівникам ТЦК відкриватимуть вогонь на ураження.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва