В Офісі Президента відбулася зустріч із політичним директором МЗС Ірландії

16:52, 17 жовтня 2024
Заступник керівника Офісу Президента обговорив з представником МЗС Ірландії підтримку Формули миру та євроінтеграцію України.
В Офісі Президента відбулася зустріч із політичним директором МЗС Ірландії
Джерело фото: president.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів зустріч із політичним директором Міністерства закордонних справ Ірландії Джерардом Кіоном. Як повідомили в Офісі Президента, зустріч стала продовженням діалогу між Володимиром Зеленським та Прем’єр-міністром Ірландії Саймоном Гаррісом.

Основною темою розмови було обговорення організації конференцій, присвячених реалізації пунктів Формули миру, а також підготовка до другого Саміту миру. Ігор Жовква подякував Ірландії за активну участь у чотирьох попередніх заходах і за подальшу підтримку.

«Вдячні Ірландії за лідерство в підтримці європейської інтеграції України. Розраховуємо на допомогу в якомога скорішому початку фактичних переговорів про вступ нашої держави в ЄС», – наголосив заступник керівника Офісу Президента.

Крім того, сторони узгодили подальші кроки щодо імплементації двосторонньої угоди, яку підписали у вересні Володимир Зеленський та Саймон Гарріс.

Під час зустрічі обговорювали також євроінтеграцію України. Жовква відзначив лідерство Ірландії в підтримці цього процесу та висловив сподівання на швидкий початок переговорів про вступ України до ЄС.

Окремо порушувалось питання відбудови України. Ірландію запросили взяти патронат над відновленням одного з постраждалих міст або регіонів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Світлана Старовойтова
    Світлана Старовойтова
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Микола Шатерніков
    Микола Шатерніков
    суддя Господарського суду Харківської області