Валерій Залужний допустив мобілізацію жінок в Україні

16:21, 17 жовтня 2024
«Якщо буде необхідно призвати жінок, щоб врятувати Європу від війни, то, мабуть, ми це зробимо» – посол Валерій Залужний.
Валерій Залужний допустив мобілізацію жінок в Україні
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Мобілізація жінок в Україні є неприйнятною, проте до неї можуть вдатися у разі крайньої необхідності, заявив посол України у Великій Британії та колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, виступаючи в Chatham House, цитує 24 канал.

За його словами, в разі необхідності мобілізація жінок може стати реальністю, але він переконаний, що цього потрібно уникати.

«Якщо буде необхідно призвати жінок, щоб врятувати Європу від війни, то, мабуть, ми це зробимо. Але, на мою особисту думку, потрібно не допустити війни в Європі, як це було в 1939 році, іншими шляхами, не шляхом призову українських жінок», – підкреслив він.

Також Залужний зазначив, що до Ірану, КНДР і Китаю можуть приєднатися інші країни, через що Україна отримає більше ворогів. Водночас він підтримав дії Президента Володимира Зеленського, який пропонує міжнародним партнерам план перемоги, оскільки Україні потрібна сила для відсічі агресору.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що політики США тиснуть на Володимира Зеленського щодо того, чому не проводиться мобілізація з 18 років.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Світлана Старовойтова
    Світлана Старовойтова
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Микола Шатерніков
    Микола Шатерніков
    суддя Господарського суду Харківської області