Україна змушена буде воювати в Європі проти КНДР, — Зеленський закликав партнерів більше тиснути на рф

20:44, 26 жовтня 2024
Світ може зупинити розгортання війни. Абстракцій та слів для цього замало – конкретні кроки потрібні, — сказав Володимир Зеленський.
Україна змушена буде воювати в Європі проти КНДР, — Зеленський закликав партнерів більше тиснути на рф
Фото: Офіс Президента
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні заявив, що найближчими днями північнокорейські військові можуть бути на полі бою проти України. Він закликав партнерів до більшого тиску на росію та більшої підтримки України.

"Україна змушена буде в Європі фактично воювати проти Північної Кореї. Це умови, коли відсутність більш сильних рішень партнерів на підтримку України тільки спонукає путіна вкладатись далі в терор", - зазначив Зеленський.

Він наголосив, що світ може зупинити розгортання війни, але "абстракцій та слів для цього замало - потрібні конкретні кроки".

Також Президент повідомив про трагічні наслідки російських обстрілів. У Дніпрі внаслідок обстрілу загинуло п'ять осіб, серед яких одна дитина, понад 20 людей поранені. У Києві від атаки дронів загинула 14-річна дівчина. Також під ударами опинилися Костянтинівка, де постраждали четверо поліцейських, Сумщина, Харківщина, Донеччина, Одеса, Запоріжжя та Херсонщина.

"Кожна така доба війни доводить лише те, що в москві налаштовані на продовження агресії. Більше нічого вони там не хочуть", – підкреслив Зеленський. 

Нагадаємо, за даними New York Times, до понеділка, 28 жовтня, до Курської області перекинуть 5 тисяч солдатів КНДР. 

У Білому домі назвали можливу участь військових з КНДР у війні на боці росії "новим рівнем відчаю путіна".

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду