Швейцарія заарештувала кошти олігарха-втікача Курченка

17:45, 16 октября 2018
Арешт накладено за клопотанням Генпрокуратури України. Сума арештованих коштів склала 2 млн доларів.
Швейцарія заарештувала кошти олігарха-втікача Курченка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За клопотанням Генпрокуратури України компетентні органи Швейцарії заарештували майно українського бізнесмена-втікача Сергія Курченка. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

«Про підозру в участі у злочинній організації Януковича та у вчиненні низки особливо тяжких злочинів у її складі зокрема повідомлено службовим особам ПАТ «Брокбізнесбанк», який, за даними слідства, був підконтрольний учасникам злочинної організації.

Під час розслідування встановлено, що за участь у злочинній організації та вчинюваних нею злочинів один із колишніх службових осіб ПАТ «Брокбізнесбанк» отримував значні кошти. За повідомленням компетентних органів Швейцарської Конфедерації, встановлено один з рахунків, на який, за даними слідства, перераховувались злочинним шляхом здобуті кошти, а також рахунок одного з підконтрольних злочинній організації підприємств на території цієї держави.

Наразі вжитими заходами кримінально-правового характеру за запитом Генеральної прокуратури України про міжнародну правову допомогу на вказаних вище рахунках арештовано кошти в загальній сумі 2 млн доларів США», — написала вона.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що слідчі ГПУ затримали адвоката, який вимагав велику суму грошей у підприємця. В ході розслідування було з'ясовано, що адвокат, у змові зі своєю знайомою, вимагали у підприємця 25 тисяч доларів США. Ці кошти вони нібито мали передати судді районного суду для ухвалення судом рішення про зняття арешту з земельної ділянки.

Також ми повідомляли про те, що екс-«прокурору Криму» Наталії Поклонській повідомили про підозру в причетності до військових злочинів. Призначеного окупантами «прокурора Республіки Крим» звинувачують в переслідуванні Меджлісу кримськотатарського народу. Також слідство допрацьовує ще один епізод з приводу участі Поклонської в переслідуванні українського режисера Олега Сенцова.

Також напередодні Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому директору ДП «Держекоінвест» і двом керівникам суб'єктів господарської діяльності. Чиновників звинувачують в присвоєнні 12 млн гривень так званих «кіотських грошей», виділених для утеплення шкіл, дитячих садків і лікарень.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду