Затримання українців у Грузії: апеляційний суд Тбілісі залишив під вартою екс-бійців

22:01, 15 декабря 2018
Екс-бійці добровольчого батальйону «Донбас» своєї провини у суді не визнали.
Затримання українців у Грузії: апеляційний суд Тбілісі залишив під вартою екс-бійців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Апеляційний суд Тбілісі залишив під вартою 6 українців та 1 грузина, яких 2 грудня затримали у грузинській столиці в готелі "Альянс". Мовиться про колишніх військових українського батальйону "Донбас", передає 15 грудня Інтерфакс.

Апеляційний суд Тбілісі вирішив, що в суді першої інстанції були дотримані всі процесуальні норми, і рішення про попереднє ув'язнення шістьох громадян України і одного громадянина Грузії було правомірним.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що за інформацією прес-служби МВС, затримання відбулося на підставі ст.236 КК Грузії, яка передбачає відповідальність за незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин.

Зазначимо, що затриманими є Роланд Мелія, Олександр Новіков, Дмитро Курагін, Юрій Деркач, Ігор Орленко, Сергій Кладко і громадянин Грузії Лука Чхетія.

Також екс-бійці добровольчого батальйону «Донбас» своєї провини у суді не визнали. Стверджують, що зброю їм підкинули і арештували незаконно. На знак протесту оголосили голодування.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва