66 загинуло: СБУ оприлюднила дані про російських найманців «Вагнера»

08:30, 9 февраля 2019
В СБУ опублікували список із 66-ти російських найманців.
66 загинуло: СБУ оприлюднила дані про російських найманців «Вагнера»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під час спецоперації російських найманців в Сирії у бою під Дейр-ез-Зором 7 лютого 2018 року ПВК «Вагнера» зазнала потужних втрат від сил Західної коаліції. Ці свої втрати Росія свідомо приховує, передає прес-служба СБУ.

Також СБУ оприлюднила інші докази — паспорти російських найманців «ПВК «Вагнера», про які Путін постійно каже, що «іх там нєт», коли говорить про «відсутність» російських найманців на Донбасі, в Сирії, в ЦАР та в інших гарячих точках планети.

Російські джерела щодо кількості загиблих у бою 7 лютого під Дейр-ез-Зором називали різну кількість російських найманців — від кількох десятків до тисячі.

Служба безпеки України оприлюднює чергові докази приховування владою РФ фактів масових втрат російських найманців позаштатного підрозділу ГУ ГШ ЗС РФ під назвою ПВК «Вагнер» на території інших країн.

Рівно рік пройшов з часу, коли 07.02.2018 року внаслідок зухвалої атаки під час перемир’я на сили сирійської опозиції у районі Дейр-ез-Зору загинуло понад сто російських «їхтамнетів». Наявні в СБУ матеріали свідчать, що участь бійців «ПВК Вагнера» у цьому цинічному нападі безпосередньо оплатив російський бізнесмен та «кремлівський повар» Є.Пригожин. Дослівно, мовою оригіналу наявних в СБУ документів «ваша задача — отжать нефтяной заводик за приличную премию».

СБУ встановила та у жовтні минулого року оприлюднила список 206 російських найманців так званого «пригожинського наступу», більшість яких у 2014-2017 роках брала  участь у терористичній діяльності на Донбасі. Крім цього СБУ провела спеціальні брифінги та оприлюднила низку інформаційних матеріалів

Загинуло як мінімум 64 членів «ПВК Вагнера»: 57 громадян РФ, двоє з яких також мають громадянство Молдови та України відповідно, шістьох громадян України та одного Вірменії.

Але російська влада продовжує брехати власному народу і світовій спільноті та фактично відмовляється визнавати померлими всіх знищених членів «ПВК Вагнера». За наказом вищого російського керівництва до цього залучено не тільки ГУ ГШ ЗС та ФСБ, але і апарат Міністерства внутрішніх справ РФ.

Як черговий доказ СБУ оприлюднює фото внутрішніх паспортів загиблих 7 лютого минулого року в Сирії 57 громадян РФ, при цьому кожен бажаючий може особисто впевнитися у брехні російської влади, перевіривши дійсність цих паспортів на ресурсі Головного управління з питань міграції МВС РФ.

З 57 померлих членів «ПВК Вагнера» лише стосовно чотирьох осіб (Ананьєв К.Б., Ігнатьев А.В., Нікулін О.А., та Соломатов С.В.) під час перевірки повідомляється про недійсність паспортів «у зв’язку зі смертю», відносно ще двох (Вертинський В.В., Ганчєров С.Г.) — «вилучено, знищено». Решта 51 паспорт продовжують вважатися дійсними, навіть через рік з дати загибелі найманців.

Таке цинічне приховування відбувається на фоні результатів багатьох журналістських розслідувань західних та російських ЗМІ, які не тільки підтвердили інформацію СБУ, але й оприлюднили додаткові докази загибелі понад трьох десятків «вагнеровців». Ці дані підкріплені свідченнями їх рідних про обставини смерті у Сирії, фото свідоцтв про смерть та місць поховань найманців.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ЗСУ завдали точного удару по позиціях бойовиків. Українські військові завдали удару в районі населеного пункту Пантелеймонівка, біля якого мінометний підрозділ російсько-окупаційних військ постійно робить провокаційні обстріли підрозділів ООС.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки